top of page

Det er på tide at de optimale arbejdsbetingelser kommer i spilStorrumskontorerne begynder så småt at blive fyldt igen. Det er på godt og ondt. Vi har savnet hinanden. For mange er kontoret blevet en del af vores sociale liv. Det er dog ingen hemmelighed at storrumskontorer har mange ulemper. Der er større smitterisiko end ved enkeltmandskontorer, der er ingen individuel bestemmelse over lys eller indeklima, der er mange visuelle forstyrrelser og meget støj. Det er med andre ord en ringere præstation man kan yde. Omvendt kan man også sige at skal man yde det samme kan det blive med personlig omkostning i form af hovedpine, træthed eller begge dele. Det er en klar fordel hvis man kunne få enkeltmandskontor i stedet og at der kun foregår vidensdeling og socialt samspil på arbejdspladsen i udvalgte arbejdspauser. Hvis man kunne kombinere den løsning med et par dage på hjemmearbejdspladsen kunne der komme en ganske en effektiv arbejdsuge ud af det. Jeg tror på vi en dag kommer dertil, hvor vi rent faktisk stræber efter at skabe en effektiv arbejdsplads med medarbejdere i trivsel. De kræver de får de bedste betingelser for at yde bedst muligt. Helt fra byggeprocessens start.

Men der skal arbejdes for sagen. Storrumskontorerne bliver stadigt ved med at genopstå fra de døde, selv om man skulle tro Corona epidemien , ville have lagt det i graven for altid. Det betyder at vi i en periode må leve med hybridkontorer som næste løsning i rækken.

Det betyder at storrumskontorerne i større grad nu får flexible seating, altså ingen fastepladser. Så kombinerer man det med brug af hjemmearbejdspladsen, som man nu gør lidt mere ud af, i erkendelsen at medarbejdere med smerter ikke er særligt effektive. Mange steder er flexible seating til stor frustration, da det igen kræver omstilling. Andre steder ses det som en lettelse, da man kan nedlægge hele lejemål i pladsbesparelse, ved at inddrage hjemmearbejdspladsen. Det betyder at man måske ikke behøver at lave de annoncerede nedskæringer, eller omvendt har råd til flere kolleger.

Der sker meget på de danske arbejdspladser lige nu – og herfra en venlig reminder om at det er det det er. En arbejdsplads, et sted hvor man bedst muligt skal arbejde. Ikke en spareøvelse, ikke et eksperiment med møbler og farver, heller ikke et socialt værested, men et sted hvor betingelserne for at arbejde skal være bedst muligt.
Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
bottom of page